Sabtu, 28 November 2015

Fiore Dengan Patern Bunga-Bungaan

Fiore Shawl 2 Set warna 


Fiore shawl ni terdapat dalam 2 set warna,Hitam dan Merah jambu.nama englishnye Fiore in black,fiore in pink.

Fiore nie ada satu lagi keluarga dia,tapi tak duduk dalam satu rumah,iaitu fiore in gold,fiore in gold duduk dalam satu family besar dengan 9 lagi item @Premium.

Jadi,fiore nie iaitu in black & in pink tetap tinggal dalam keluarga shawl walau dia dua set warna je.Tapi masih unggul dalam aspek patern yang menarik.

Fiore in Black

 Fiore in Pink


Kedua-dua fiore nie termasuk dalam Silver Label : ) 
Summarize untuk Fiore nie seperti dibawah

Type: Long Shawl (Leaf Shape) 
Material: Printed Heavy Chiffon Georgette 
Design & Measurement:
  • Length: 200 cm @ 78.7"
  • Width: 70 cm @ 27.5"
  • Harga:RM39.00*
  • *Tidak termasuk caj poslaju

Jumaat, 27 November 2015

Shawl @Simple Papilio 4 Set Warna

@SimpleXclusive


Papilio dalam 4 set warna pilihan

PAPILIO IN BLUE

PAPILIO IN GREY

PAPILIO IN WHITE

PAPILIO IN PURPLE


Desription shawl papilio nie seperti tertera kat bawah.Long shawl,dari segi material heavey chiffon georgette.Beza dengan yang @Premium item,macam chantal  jenis material adalah dari  European Crepe Chiffon.

Papilio shawl nie tampil dengan patern yang memang menarik dan simple tapi tampak seperti memang @Xclusive.Papilio termasuk dalam keluarga Silver Label

Secara ringkasnya,papilion adalah seperti dibawah nie..

Type: Long Shawl (Leaf Shape) 
Material: Heavy Chiffon Georgette
Design & Measurement:
  • Length: 200 cm @ 78.7"
  • Width: 70 cm @ 27.5"
  • Label adalah silver
Harga:RM39.00* 
(*Harga tidak termasuk caj poslaju)

Isnin, 23 November 2015

Contest Share & Menang Hadiah Rm5.00

CONTEST BULAN NOVEMBER 2015
SIRI 1

Assalamualaikum semua
Admin ada anjurkan satu contestlah untuk para pelangan join atau sesiapa sahaja join.

Lihat gambar ada syarat & terma contest
 Contest bulan nov 2015 share & menang

Kalau dah faham boleh teruskan dan join dengan klik kat bawah gambar tu oke.

Keputusan pemenang akan diumumkan di page rasmi kami,dan dalam blog nie juga.So apa tunggu lagi ? tarikh tutup peryertaan adalah 30 nov 2015.
Gud luck !

Jumaat, 20 November 2015

Shawl @Premium Gold Label Volume 3

@Premium 
Shawl Gold Label

CHANTAL IN DARK BROWN


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00

FIORE GOLD IN BLUE


PRICE : RM57.00+ Poslaju RM7.00


CHANTAL IN BLACK


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00

Shawl @Premium Gold Label Volume 2

@Premium   
Shawl Gold Label


CHANTAL IN DARK GREY


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00 

CHANTAL IN STEEL BLUE


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00 



CHANTAL IN PURPLE


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00 

Shawl @Premium Gold Label Volume 1

@Premium 
Shawl Gold Label 


CHANTAL IN FOREST GREEN


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00


CHANTAL IN PUMPKIN SQUASH


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00 



CHANTAL IN PUNCH


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00


CHANTAL IN TURQUOISE GREEN


PRICE : RM83.00+ Poslaju RM7.00

Rabu, 18 November 2015

Shawl Silver Label @Xclusive Volume 3

@Xclusive
Shawl Silver Label



CASSANDRA IN DIMGRAY


harga:RM35.00+ Poslaju RM7.00





CASSANDRA IN TURQUOISE BLUE


HARGA:RM35.00+ Poslaju RM7.00


CASSANDRA IN BRUNSWICK GREEN


HARGA:RM35.00+ Poslaju RM7.00










Isnin, 16 November 2015

Shawl Silver Label @Xclusive Volume 2

@Xclusive
Shawl Silver Label


Shawl Silver Label
Feliciti In Mulberry

Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00

Shawl Silver Label
Feliciti In Fuschia
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00   + Poslaju RM7.00

Shawl Silver Labe
Feliciti In Melon
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00

Shawl Silver Label @Xclusife Volume 2
Feliciti In Tangerine

Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00

Shawl Silver Label @Xclusife Volume 2
Feliciti In Mustard
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00
Shawl Silver Label @Xclusife Volume 2
Feliciti In Cream
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4...
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00

Shawl Silver Label @Xclusife

Shawl Silver Label @Xclusive Volume 1

@Xclusive
Shawl Silver Label



Shawlsimple @Xclusife

Cassandra In Beaver

Type: Long Shawl (Leaf Shape)   Material: Heavy Chiffon Georgette   Design & Measurement: Length: 200 cm @ 78.7" Width: 70 cm @ 27.5"     Types of Seams:   Label type: Silver Label   Opacity: Level 3  Level 1    Is totally see-through that needs to cover the neck   Level 2  
RM35.00 + Poslaju RM7.00

Shawlsimple @Xclusife

Cassandra In Cocoa
Type: Long Shawl (Leaf Shape)   Material: Heavy Chiffon Georgette   Design & Measurement: Length: 200 cm @ 78.7" Width: 70 cm @ 27.5"     Types of Seams:   Label type: Silver Label   Opacity: Level 3  Level 1    Is totally see-through that needs to cover the neck   Level 2  
RM35.00 + Poslaju RM7.00


Shawlsimple @Xclusife
Feliciti In Denim Blue
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00


Shawlsimple @Xclusife

Feliciti In Yale Blue

Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00  + Poslaju RM7.00



Shawlsimple @Xclusife
Feliciti In Lavender
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4...
RM39.00 RM45.00   + Poslaju RM7.00


Shawlsimple @Xclusife
Feliciti In Cinnamon Brown
Type: Semi-Instant Shawl (Double-Loop)   Material: Fine Non-iron Moss Crepe   Measurement Length: 72" @ 180 cm Width: 27.5" @ 70 cm Length from the chin: 16" @ 40.5cm Face opening: 1st Loop: 9.3" @ 24 cm 2nd Loop: 10"@25.5cm   Types of Seams:   Label type: Woven Label   Opacity: Level 4
RM39.00 RM45.00    + Poslaju RM7.00

shawlsimple

Ahad, 15 November 2015

Bela Laptop Cara Superb Simple

Nak jaga laptop.Pertama basicly sekali dan simple senang jek.. PERTAMA AMBIL PERHATIAN- JAGA BATERI *Jaga bateri laptop.Kalau online/Guna bateri tu jangan sambil cas 
kite on laptop,tapi pakai yg adapter jek.. sebab nanti condition bateri akan jadi tak seimbang hingga 
memendekan keupayaan membekalkan tenaga/menyimpan 
tenaga yg optomum kalau kita ada solfware macam tuneup utilities,
dia akan bg tahu kite yg bateri kite punye lifetime dgn sekali kite pnye info sma ade kena tukar atau tak..
condiser replacement yg baru la sebab bateri dh
out of good condition. JAGA PERALATAN DALAMAN *Jaga peralatan dalam laptop.contoh habuk-habuk 
dalam laptop tu kalau boleh buang dengan cara sye gunakan. Ambil hair dry jenis yg bukan haba, kegunaannye adalah tekanan udara yg tinggi tu boleh tolak keluar habuk-habuk yg tak melekat.kalau habuk melekat kt hard disk, caranye buka penutup laptop bg yg thu,
kalau tak tahu rasenye elok tak payah lah. JAGA SUHU *Suhu laptop yang idea normal adalah bawah dari 61 darjah celcius.Selalunye sebelum capai 61c tu eloklah slowdown sikit, paling normal dalam lingkungan suhu 50-51c tu 
dah kira ok bg yg tak pakai kipan/cooler tambahan. suhu penting bgi peralatan dalaman agar tidak memberikan impak kepada operasi dalaman laptop. DEFRAMETER HARD DISK *Deframenter hard disk nie sebulan sekali sudah ok.
ada yg seminggu sekali macam sye. Ikut lah kalau ada masa lapang paling baik sebulan sekali buat deframeter hard disk. sebelum buat deframeter hard disk,paling disyorkan oleh sye sendiri adalah masa kite lepas buat tuneup utilities laptop kita. Semua fail-fail yg tak diperlukan akan dibuang oleh solfware ni. TUNEUP UTILITIES rasenye boleh cari kat intenetlah..install kemudian jalankan. pasti terkejut tengok berapa banyak fail-fail kita yg banyak corrupt,rosak, dan sebagainyalah.Semua tu akan dibuat dan akan di 
tuneupkan operasi hard disk dalam keadaan yg lega 
tanpa ada fail rosak. baru buat deframeter utk susun semula kedudukan fail-fail.bila dah, operasi laptop pun mudah mencapai fail-fail diperlukan dengan lebih pantas sedikit bergantung kepada tahap prosesor laptop kita lah. contohnya kalau kita punya prosesor dalam 1Gh,
memang agak pelahan sikitlah. Tak perlulah bandingkan dengan yang tinggi pastu 
persoal kenapa kita punya slow dari mereka, memang tak boleh lah,kalau upgrade mungkin boleh. yg penting,install tune up utilities for pc/laptop dulu.next tips akan datang :D
Kalau ada modal sikit,kita hantar pergi servis laptop/pc kita ke 
kedai yang ada tauliah/kepakaran melakukan khidmat servis nie..rasenye kalau setakat servise jek belanjenye 
sebesar wang rm20 hingga rm50 bergantunglah pada apa yang kita mahukan dan mereka tawarkan tu.Deal lah untuk nilai terbaik bagi perkhidmatan terbaik.
yg penting,install tune up utilities for pc/laptop dulu.next tips akan datang :D
Sumber artikel-Disini

Contoh Pesanan Yang Diterima Via Blog



Dalam Ruangan ini,saya akan paparkan contoh pesanan yang diterima jika submit borang melalui blog.Setiap pelangan yang submit borang inn sha Allah akan di terima ke sistem email kita.


Jadi,kami akan semak detail yang di hantar bersama-sama dengan slip bayaranya sekali.Jika mana-mana maklumat kurang lengkap terutama bahagian nombor telefon,atau alamat,maka pesanan sukar untuk diproses,dan kita akan tangguh sehingga yang membuat pesanan menghubungi kita semula dan menyertakan bukti pembayaran yang dibuat.

Kita akan call pelangan yang membuat pesanan untuk comfirmkan balik pesanan yang dibuat,terutama item yang dipesan dalam borang,bagi mengelakan sebarang kesilapan semasa pemprosesan berlaku,dan juga akan membuat pengesahan alamat penghantaran item benar-benar tepat supaya kiriman dapat sampai ke destinasi.

Kode traking pengeposan akan diberikan,sebaik pengeposan dilakukan.

Walaubagaimanapu,pelangan harus bersabar,kerana kita ada waktu bertenang untuk hari khas bila proses pengeposan di lakukan.Ini bagi membolehkan kita memproses semua borang pesanan yang diterima,dan melakukan pengeposan pada masa yang sama dengan lebih cekap.

Senyuman anda adalah keutamaan kita 
-Syed Hussein Al Muhammad-


-Notis-
Setiap pesanan yang diterima dan disahkan akan dicas postage sebanyak RM7.00 untuk poslaju.Sila tambahkan rm7.00 untuk caj perkhidmatan poslaju.


Contoh,
Anda membuat pesanan satu unit flavia in wood dengan harga :RM35.00 
                                                                                  + postage: RM7.00 
                          Jumlah pesanan bayaran mesti dibuat adalah :RM42.00 

Sponsor By